• Τηλ. 210 41 78 426
0 Προϊόντα - 0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο!
Προϊόν Ανανέωση

Διώξτε τους λεκέδες από τα χαλιά σας!

Ο λεκές είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και για αυτό θα πρέπει να καθαρίζετε τους λεκέδες μόλις γίνουν για να προλάβετε τις μόνιμες βλάβες που μπορεί να προκαλέσει ένα υγρό στα χρώματα και τις ίνες του χαλιού, εφόσον αυτό απορροφηθεί.
Οποιαδήποτε και αν είναι η φύση του λεκέ, οι παρακάτω γενικές οδηγίες πρέπει πάντα να ακολουθούνται:

1.Το μυστικό για την αποτελεσματική απομάκρυνση των λεκέδων είναι να δράσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

2.Καθαρίστε τον λεκέ από την εξωτερική περίμετρο προς το κέντρο του.

3.Τις υγρές και παχύρευστες ουσίες αφαιρέστε τις μαλακά με ένα κουτάλι. Προσοχή όμως να μην τις αποξύσετε με αιχμηρά αντικείμενα. Τα εναπομείναντα υγρά απορροφήστε τα με ένα καθαρό λευκό πανί ή με ένα απορροφητικό πανί.

4.Με την ακόλουθη σειρά πρώτα τοποθετήστε μιά πετσέτα κάτω από την περιοχή του λεκέ και δοκιμάστε να τον καθαρίσετε με χλιαρό νερό και ένα σφουγγάρι. Αν ο λεκές επιμένει χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα ουδέτερου απαλού απορρυπαντικού-σαμπουάν (1 κουταλιά του γλυκού για κάθε ? λίτρου ζεστό νερό). Μην τρίψετε τη λερώμενη περιοχή, σφουγγίστε απαλά Σε περίπτωση που και αυτό δεν είναι αρκετό για να φύγει ο λεκές, δοκιμάστε τον καθαρισμό με την χρήση κάποιου διαλύτη (Υπερχλωρεθυ-λένιο ή Αμμωνία). Βουτήξτε ένα καθαρό πανί που δεν χνουδιάζει στον διαλύτη και μουσκέψτε τον λεκέ. Αν όλα τα παράπανω δεν επιφέρουν το επιθυμιτό αποτέλεσμα, συνεχείστε ως εξής:

5.Αναγνωρίστε το είδος του λεκέ και αναφερθείτε στον Πίνακα Απομάκρυνσης Λεκέδων που ακολουθεί.

6.Πριν χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο για την περίσταση δίαλυμα ελέγξτε την σταθερότητα της βαφής σε κάποιο κρυφό σημείο. Ποτέ μην ρίχνετε το διάλυμα κατευθείαν στο χαλί, πρώτα ρίξτε ποσότητα πάνω σε ένα καθαρό πανί.

7.Μετά την χρήση του διαλύματος, χρησιμοποιείστε ένα καθαρό και στεγνο πανί για να απορροφήσετε το διάλυμα που έχει απομείνει (τοποθετώντας επάνω ένα βαρύ βιβλίο). Κατόπιν βουρτσίστε κόντρα με το πέλος ή αν το χαλί σας είναι πολύ μαλακό (Gabbeh) με την φορά του πέλους.

8.Αφήστε το χαλί να στεγνώσει μόνο του σε ένα σκιερό και καλά αεριζόμενο χώρο. Αφού στεγνώσει περάστε το με την ηλεκτρική σκούπα.

Επικοινωνία

  • Καραολή Δημητρίου 11Β, Πειραιάς
  • brosiosifidis@overserver.gr
  • www.brosiosifidis.gr
  • 210 41 78 426

Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του Π.Ε.Π. Αττικής

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Top
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο αποδέχεστε την πολιτική cookies.